Faciliteiten

Ons Buitenhuis beschikt over een huisrestaurant met woonkamer, lounge en terras dat ruimte biedt voor het houden van activiteiten, gezellig samen zijn en het vieren van verjaardagen. In de toekomst willen wij deze ruimte ook gaan gebruiken voor sociale activiteiten voor de Westlandse gemeenschap.  Naast deze algemene ruimtes beschikken de bewoners over twee gemeenschappelijke woonkamers waar met begeleiders gekookt kan worden. Ook prettig voor de bewoners en bezoekers van Ons Buitenhuis is de elektrische fietsenberging en de 20 eigen parkeerplaatsen. 

Appartementen

Er zijn 20 appartementen, allen met badkamer en keuken. Elk appartement heeft een eigen warmtepomp, waardoor het zowel s’winters als zomers behaaglijk is. Er is een grote verscheidenheid aan indeling, ligging en oppervlakte. 

Middenin de samenleving

Ons Buitenhuis  staat middenin de samenleving. De nabije omgeving is groen, rustig en op loopafstand van het winkelcentrum. De deur staat altijd op een kier. En andersom geldt ook; bewoners doen graag mee met activiteiten in de omgeving. De verbinding zoeken is belangrijk. Wij zien graag bijzondere ontmoetingen en mooie interacties met de buurt.

De gezelligheid om de hoek

Ons Buitenhuis is ideaal gelegen: op een paar minuten afstand van de winkels, het sportveld én de sporthal met G-korfbal. Zo hoeven de bewoners niets te missen van alles wat Maasdijk tot zo’n gezellig dorp maakt. Een dorp met z’n eigen charme, z’n eigen ­Spektakelfeest, z’n eigen gewoonten en nu ook z’n eigen wooninitiatief voor jongvolwassenen met een beperking.

Welkom bij Ons Buitenhuis!

Ons Buitenhuis is onder andere voorzien van:

  • Brandmeldinstallatie

  • Sfeervol huisrestaurant

  • Vast team van begeleiders (24/7)

  • Gemeenschappelijk terras en dakterras

  • Twee gemeenschappelijke woonkamers om gezamenlijk te eten 

  • Alarmering 

  • Camerabewaking

  • Twee liften

  • Voldoende parkeergelegenheid (gratis)

  • Gezamenlijke afsluitbare fietsenberging

De voordelen van Ons Buitenhuis

Gezellig wonen

Bij Ons Buitenhuis heeft u contact met de medebewoners, begeleiders, vrijwilligers en buurtbewoners. Vanuit de stichting worden er voor de bewoners regelmatig passende activiteiten en uitjes georganiseerd. In de gemeenschappelijke woonkamers kunnen de bewoners samen wat drinken, gezamenlijk maaltijden bereiden of een spelletje doen. 

Als een bewoner behoefte heeft aan privacy kan diegene zich terug trekken in het eigen appartement. 

Duurzaam wonen

Wonen in Ons Buitenhuis in Maasdijk is vooral duurzaam wonen. Het oorspronkelijke gebouw is compleet gestript. Met de renovatie heeft de energiezuinigheid een nieuwe impuls gekregen. Zo heeft ieder appartement een eigen warmtepomp. De appartementen voldoen daarmee aan de actuele eisen van het Bouwbesluit op het gebied van verwarming en ventilatie. 

Appartement

Het appartement  bevat een eigen badkamer en keuken, onbeperkt wifi en een vaste telefoon met beeld om de voordeur op afstand te kunnen openen en de begeleiding te alarmeren in geval van een calamiteit. Daarnaast heeft ieder appartement zijn eigen CAI-, en wasmachineaansluiting. 

Parkeergelegenheid

Op bezoek bij Ons Buitenhuis? Dan kunt u gebruik maken van het parkeerterrein. Voor het stallen van (elektrische) fietsen is een aparte ruimte beschikbaar.

pictogram Stichting Ons Buitenhuis maasdijk

Stichting Ons Buitenhuis

Korte Kruisweg 48 A8  | 2676 BS Maasdijk | (0174) 404 353  | info@huizedebankier.nl

© 2019 Stichting Ons Buitenhuis. All rights reserved. | Privacybeleid | Webdesign de plantage
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stichting Ons Buitenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden in de aangeboden gegevens en informatie.
De aangeboden gegevens en informatie worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid.