Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn zeer waardevol voor onze bewoners. De vrijwilligers zijn namelijk een belangrijk onderdeel van het sociale netwerk van de bewoners. Een middagje wandelen, schilderen of spelletjes spelen of een ochtend zwemmen of dansen. Dit soort activiteiten maken het verschil in het leven. Andersom geeft het de vrijwilligers voldoening omdat ze onmisbaar zijn in het leven van de bewoner. Stichting Ons Buitenhuis vindt het belangrijk om samen met vrijwilliger en bewoner te kijken naar prettig vrijwilligerswerk.

U kunt rekenen op

Als je start als vrijwilliger in Huize de Bankier kunt u rekenen op:

  • een flexibele inzetbaarheid;
  • een gedegen inwerkperiode, goede begeleiding en samenwerking;
  • nieuwe sociale contacten, wederzijds respect en waardering;
  • activiteiten die aansluiten op je persoonlijke interesses en hobby’s.

Wat kun je doen?

Stichting Ons Buitenhuis biedt verschillende soorten vrijwilligerswerk aan. Zo is er de mogelijkheid om de bewoners mee te nemen op activiteiten die je zelf graag uitvoert; of dat nu sporten, schilderen of koken is. Het is ook mogelijk om je handen uit de mouwen te steken in onze woongroepen: je gaat bijvoorbeeld mee boodschappen doen, knutselen of wandelen, of helpt bij huishoudelijke klussen.

Wat wordt er van u verwacht?

Vrijwilligerswerk is er voor iedereen. Een positieve houding, geduld en goed kunnen omgaan met verschillende mensen zijn belangrijk eigenschappen als vrijwilliger bij Ons Buitenhuis. Daarnaast verwachten wij dat je goed kunt luisteren, samenwerken en overleggen en dat je fysiek en psychisch in staat bent om de gekozen activiteiten uit te voeren.

De juiste plek

We vinden het belangrijk dat u vrijwilligerswerk doet waaraan u zelf net zoveel plezier beleeft als onze bewoners. Tijdens de proefperiode krijgt u daarom alle ruimte om de bewoners te leren kennen en te ontdekken waar je aan de slag wilt. Ook bepalen we samen wanneer en hoe vaak u als vrijwilliger ingezet wilt worden. Zodat je uiteindelijk zorgeloos de dag van zowel de bewoners als uzelf prettig kunt invullen.

Belangrijke informatie

Iedere vrijwilliger kan rekenen op een contract, een reis- en/of onkostenvergoeding, een ongevallenverzekering en, indien gewenst, een getuigschrift of certificaat. De minimumleeftijd voor vrijwilligerswerk bij Stichting Ons Buitenhuis is 18 jaar.

Heb je vragen over vrijwilligerswerk? Stuur ons een e-mail via info@huizedebankier.nl

Meld je nu aan als vrijwilliger!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pictogram Stichting Ons Buitenhuis maasdijk

Stichting Ons Buitenhuis

Korte Kruisweg 48 A8  | 2676 BS Maasdijk | (0174) 404 353  | info@huizedebankier.nl

© 2019 Stichting Ons Buitenhuis. All rights reserved. | Privacybeleid | Webdesign de plantage
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stichting Ons Buitenhuis is niet aansprakelijk voor eventuele fouten of onvolkomenheden in de aangeboden gegevens en informatie.
De aangeboden gegevens en informatie worden aangeboden zonder enige vorm van garantie of aanspraak op juistheid.